Korleis kle barnet for barnehagen?

Når det gjeld påkledning for barnehagen, er det viktig å tenkje på komfort, funksjonalitet og tryggleik. Med desse tipsa kan du sørgje for at barnet ditt er godt førebudd på alle verforhold og aktivitetar i barnehagen.

Nokre nøkkelprinsipp

Lag-på-lag-prinsippet: Dette er essensielt for å halde barnet varmt og tørt uansett ver. Start med eit lag av fukttransporterande undertøy for å halde huda tørr, gjerne ullundertøy. Det midterste laget skal vere isolerande, som fleece eller tjukkere ull, for å halde på varmen. Det ytre laget bør vere vass- og vindtett for å verne mot regn og vind.

Val av riktige materialar: Når du vel kler til barnet, er det viktig å fokusere på materialar som er pustande og vannavstøytande. Pustande materialar som ull eller tekniske stoff hjelp med å regulere kroppstemperaturen og hindre at barnet blir klamt. Vannavstøytande materialar sørgjer for at barnet held seg tørt i regnver.

Les gjerne våre 6 tips til å velge rett regntøy

Valg av regnklede

Når du vel regnklede til barnet, bør du vurdere følgjande

Sjå etter klede med høg vannsøyle. Over 8000 mm er ofte bra for barnehagebruk, for å sikre at bornet held seg tørt i kraftig regnver.

Sjå etter klede med høg vannsøyle. Over 8000 mm er ofte bra for barnehagebruk, for å sikre at bornet held seg tørt i kraftig regnver.

Fotbekledning

Rett fotbekledning er avgjerande for å halde føtene tørre og komfortable. Vanntette sko eller støvlar: Vel sko eller støvlar som er vasstette og gir god støtte. Gummistøvlar er eit populært val, men sørg for at du unngår alt for mjuk såle og ha god støtte til anklane. For kaldare dagar kan fora gummistøvlar eller vasstette vinterstøvlar vere passande. Ha alltid buksa utanpå støvlane/skoa. Ikkje oppi. Og sett påfotstrikken slik at buksa tettar betre.

Kattnakken har inngått samarbeid med kvalitetsleverandøren Dock Boot, med Silje sitt eige Kattnakken design. Kjem for salg til hausten.

Kattnakken har inngått samarbeid med kvalitetsleverandøren Dock Boot, med Silje sitt eige Kattnakken design. Kjem for salg til hausten.

Ekstra klede

Å ha ekstra klede i barnehagen er viktig for å sikre at barnet alltid har noko tørt å skifte til.

Kvifor det er viktig: Barn blir lett våte og skitne i løpet av dagen. Å ha ekstra klede tilgjengeleg gjer det mogleg å skifte raskt, noko som held barnet komfortabelt og reduserer risikoen for forkjøling. Her er det greit å ha 2-3 skift liggande i bhg. Det kan fort skje uhell som f.eks ved bleieskift/toalettbesøk eller under måltid.

Korleis velje ekstra klede: Vel klede som er enkle å ta av og på, og som er laga av komfortable og slitesterke materialar. Ha alltid 2-3 ekstra sett sokkar, bukser, genserar, og ei ekstra jakke i barnehagebaggen.

Les gjerne Pakkeliste for barnehagestart

Last ned pakkelista her.